Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA U OBLASTI VLADAVINE PRAVA: U prethodne četiri godine sprovedena samo polovina predviđenih reformi, trećina je djelimično realizovana, a svaka osma planirana mjera nije sprovedena ili nema informacija o sprovođenju

Crna Gora je prethodne četiri godine sprovela samo polovina planiranih reformi u oblasti vladavine prava, navodi se u Četvrtom izvještaji o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23 i pratećih dokumenata, koji je objavila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O INTEGRISANOM SPREČAVANJU I KONTROLI ZAGAĐIVANJA ŽIVOTNE SREDINE: Za rad bez dozvole trostruko veće kazne

Preduzeća koja ne ispune uslove za dobijanje integrisane dozvole za rad ubuduće će plaćati skoro trostruko veće kazne od dosadašnjih, biće kontrolisane na mjesečnom nivou i moraće da obezbijede garanciju banke u visini od 20 odsto od planiranih investicija.

Više

UREDBA O DOPUNI UREDBE O OBILJEŽAVANJU DUVANSKIH PROIZVODA I ALKOHOLNIH PIĆA KONTROLNIM AKCIZNIM MARKICAMA: Posjedovanje, prodaja i transport alkoholnih pića bez hologramske zaštitne trake nakon 22. maja smatraće se prometom proizvoda bez akcizne markice. Zamjenske akcizne markice mogu se naručiti samo za količinu alkoholnih pića koja su već obilježena starim markicama

Alkoholna pića, koja nemaju hologramsku zaštitnu traku, nakon 22. maja 2018. godine moći će se stavljati u promet (posjedovati, prodavati i transportovati), samo ako su obilježena zamjenskom akciznom markicom izdatom od Uprave carina, upozorili su iz ove institucije.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANjA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva nepromijenjene

Cijene goriva ostaće nepromijenjene i u naredne dvije nedjelje, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više

REFORMA JAVNE UPRAVE: Do kraja juna 2018. godine znaće se broj viška zaposlenih

Koliko Crnoj Gori treba zaposlenih u javnoj upravi, odnosno gdje ima viška, a gdje manjka znaće se do kraja juna, saopštili su iz Ministarstva javne uprave.

Više