Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DOPUNI ZAKONA O ZARADAMA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Državna izborna komisija utvrđuje dodatak na zaradu za svoje zaposlene

Iznos i način ostvarivanja dodatka na osnovnu zaradu za zaposlene u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) utvrđivaće ta komisija, na predlog njenog predsjednika, a na osnovu budžetskih planiranih sredstava.

Više

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANJA: Opštine i javna preduzeća do 1. aprila 2018. godine da pripreme planove reorganizacije

Poreska uprava PU produžila je opštinama i javnim preduzećima do 1. aprila 2018. godine rok do kojeg moraju izraditi planove reorganizacije, kojima će se smanjiti broj zaposlenih i predvidjeti dinamika izmirivanja zaostalih poreskih obaveza.

Više

ZAKON O IZVRŠENJU I OBEZBJEĐENJU: Neophodne izmjene Zakona, jer građani istu kaznu plaćaju više puta, a povraćaj novca čekaju mjesecima

Zbog neusklađene pravne procedure, Podgoričaninu su banke tri puta naplatile istu kaznu, račun mu je bio u blokadi, a sve po nalogu javnog izvršitelja. On je priznao da je počinio prekršaj, platio je kaznu, ali tvrdi da nikad nije dobio pismeno rješenje. Ogorčen je i što na povraćaj novca treba da se čeka izvjesno vrijeme. Da postoji problem svjesni su i u Udruženju banaka Crne Gore, zbog čega su, kako su ukazali, aktuelizovali ovo pitanje sa nadležnim institucijama.

Više

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Za legalizaciju potrebno 30 do 150 eura po kvadratu

Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte, koji je poslat u Ministarstvo održivog razvoja i turizma na saglasnost, predviđa cijene po zonama, kao u Odluci o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Više

PROBLEM IZDAVANJA NEPOKRETNOSTI BEZ PLAĆANJA POREZA

Pored šverca cigareta, alkohola i druge robe, unosan posao je izdavanje stanova na duže, a posljednjih godina i na sat, dan, dva bez plaćanja poreza. Cijena po danu uglavnom se kreće od 15 do 40, a nerijetko i 50 eura.

Više