Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O DOPUNI ZAKONA O ZARADAMA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Državna izborna komisija utvrđuje dodatak na zaradu za svoje zaposlene

20.02.2018.


Iznos i način ostvarivanja dodatka na osnovnu zaradu za zaposlene u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) utvrđivaće ta komisija, na predlog njenog predsjednika, a na osnovu budžetskih planiranih sredstava.

To je predviđeno Zakonom o dopuni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji su nedavno usvojili poslanici crnogorskog parlamenta.

U Konačnom izvještaju Posmatračke misije OSCE/ODIHR, povodom održanih parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, značajan broj preporuka odnosi se na DIK.

Način implementacije preporuka predložila je skupštinska Radna grupa, donošenjem novih zakonskih rješenja, ali i donošenjem podzakonskih akata od DIK-a.

Uporedo za izmjenom legislative treba osnažiti i poziciju službe DIK, odnosno materijalnog položaja zaposlenih u službi, kako bi na kvalitetniji način doprinijeli radu Komisije i ukupnih aktivnosti tokom izbornog procesa.

Samo na ovaj način se, kako se ističe, može ići u pravcu pune implementacije preporuka OSCE/ODIHR.

"Iz tih razloga je predložena dopuna Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. list CG", br. 16/2016, 83/2016, 21/2017 i 42/2017) za zaposlene u službi DIK-a, na način da radna mjesta, iznos i način ostvarivanja dodatka na osnovnu zaradu utvrđuje DIK, na predlog njenog predsjednika, na osnovu budžetskih planiranih sredstava", kaže se u obrazloženju.


IZVOR: Vebsajt CdM, 15.02.2018.


Naslov: Redakcija