Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj žaštiti, kojim su smanjene naknade majkama sa troje i vise djece

Ustavnom sudu Crne Gore 18. januara 2017. godine podnijeta je inicijativa za ocjenu ustavnosti odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj žaštiti ("Sl. list CG", br. 1/2017), kojima su smanjene naknade majkama sa troje i vise djece.

Više

USTAVNI SUD: Odložen izbor predsjednika Suda

Ustavni sud je odložio sjednicu koja je bila zakazana povodom izbora predsjednika Ustavnog suda.

Više

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Zaštitnik ljudskih prava i sloboda smatra da se boravak djece u predškolskim i školskim ustanovama, a time i njihovo obrazovanje i vaspitanje, ne može uslovljavati prethodnom vakcinacijom. Pravo na zdravlje i pravo na obrazovanje i vaspitanje su prava koja su garantovana Konvencijom o pravima djeteta UN–a, Ustavom CG i domaćim propisima, te se polazeći od principa nedjeljivosti prava, ne može dati prioritet jednom ili drugom pravu, već je potrebno uspostaviti njihovu ravnotežu

Postupajući u okviru nadležnosti propisanih odredbom člana 18 stav 3 i člana 21 Zakona o Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore ("Sl. list CG", br. 42/2011 i 32/2014), da se bavi opštim pitanjima od značaja za zaštitu i unapređenje ljudskih prava i sloboda, da inicira donošenje ili izmjenu zakona ili drugih propisa radi usklađivanja sa međunarodno priznatim standardima u oblasti ljudskih prava i daje mišljenje na predlog zakona ili drugog propisa, Zaštitnik daje Mišljenje na Nacrt zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti - član 25.

Više