Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Počela kampanja "Stop za neregistrovana vozila"

Uprava policije od 17. decembra 2020. godine počinje kampanju "Stop za neregistrovana vozila" kojom će skrenuti pažnju na opasnost koju tehnički neispravna i neregistrovana auta mogu da izazovu na putu. Takođe biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, a prekršioci će biti sankcionisani u skladu sa zakonom, saopšteno je iz policije.

Više

OBJAVLJEN TREĆI IPARD JAVNI POZIV ZA PODRŠKU PRERAĐIVAČKOM SEKTORU: Rok za podnošenje aplikacija 15. mart 2021. godine

Nakon javnih poziva za podršku preradi kroz IPARD program objavljenih u 2018. i 2019. godini, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uz finasijsku potporu Evropske unije nastavlja sa dodjelom podrške kroz novi javni poziv koji je objavljen 15. decembra 2020. godine.

Više

SKUPŠTINA PRIJESTONICE CETINJE: Usvojen budžet za 2021. godinu

Skupština Prijestonice Cetinje usvojila je budžet za 2021. godinu vrijedan 7,27 miliona eura.

Više

U PORASTU BROJ NEZAPOSLENIH GRAĐANA

Poslednji podaci iz Ankete o radnoj snazi pokazuju da je situacija na crnogorskom tržištu rada alarmantna, jer su svi parametri koji se tiču zaposlenosti u padu, a rast nezaposlenosti vidljiv je i golim okom. Uprava za statistiku publikovala je najnoviju anketu u kojoj je konstatovala da je u trećem kvartalu godine u Crnoj Gori aktivnog stanovništva, odnosno radno sposobnog, bilo 266 hiljada od kojih je 215,5 hiljada ili 81 odsto zaposlenih i 50,6 hiljada ili 19 procenata nezaposlenih lica.

Više