Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

USTAVNI SUD POKRENUO POSTUPAK ZA OCJENU USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI DIJELA TEHNIČKIH PREPORUKA ZA ODRŽAVANJE IZBORA DRŽAVNE IZBORNE KOMISIJE

Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsjedavajući sudija Desanka Lopičić i sudije – dr Dragoljub Drašković, Miodrag Iličković, Mevlida Muratović, mr Hamdija Šarkinović i Budimir Šćepanović, je na VII sjednici održanoj 14. avgusta, u predmetu U-II broj 45/20, većinom glasova, donio je rješenje o pokretanju postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti poglavlja „Glasanje van biračkog mjesta – glasanje putem pisma” st. 1. i 4. i poglavlja „Glasanje u karantinu”, u dijelu koji glasi: „Pravilima o glasanju putem pisma”, Tehničkih preporuka za održavanje izbora u cilju epidemiološke zaštite birača, koje je donijela Državna izborna komisija, na sjednici od 6. avgusta 2020. godine.

Više

U prvoj polovini godine strancima Izdato 6,5 hiljada dozvola za rad što je za 60% manje nego prošle godine

U Crnoj Gori je u prvoj polovini godine izdato 6,5 hiljada dozvola za rad i zapošljavanje stranaca, što je 61,56 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, navodi se u izvještaju Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

Više

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Elektronska fiskalizacija počinje prvog januara, za kada je najavljen početak primjene Zakona

Novi Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 73/2019), kojim bi, između ostalog, trebalo da se riješi siva ekonomija, počeće sa primjenom naredne godine, saopštila je portparolka Poreske uprave (PU), Milica Vuletić.

Više

SJUTRA ISTIČE ROK ZA BESPOVRATNU PODRŠKU PLJOPRIVREDNICIMA IZ IPARD PROGRAMA EVROPSKE UNIJE

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podsjeća poljoprivredne proizvođače da do 19. avgusta mogu konkurisati na drugi IPARD javni poziv za podršku investicijama u primarnu proizvodnju, kroz koji mogu ostvariti bespovrtanu podršku u iznosu od 60 do 70 odsto ukupne investicije.

Više

RASTE BROJ „INVESTICIONIH MIGRANATA“ U CRNU GORU: Broj tražilaca CG pasoša u tri mjeseca povećan za 142%

Za većinu ljudi pandemija koronavirusa značila je manju mogućnost putovanja. To, međutim, ne važi za bogataše koji sve više koriste svoj novac za prelazak granica koje bi inače i za njih bile zatvorene. Ovo je elitni svijet investicione migracije, gdje se aplikacije za pasoše ne baziraju na državljanstvu ili nacionalnosti, već na bogatstvu i spremnosti da se putuje. Ovi i programi za državljanstvo putem investicija trenutno su industrija u porastu, a poznati su kao “zlatni pasoši” ili “zlatne vize”, piše Blic.

Više