Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VIŠI SUD U BIJELOM POLJU: Riješeno 94,3 odsto predmeta iz 2018. godine

Bjelopoljski Viši sud je dostigao zavidan nivo od 94 odsto riješenih predmeta predmeta u prošloj godini, ne računajući predmete prenesene iz prethodne godine.

Više

VLADA CG: Donijete Uredba o kriterijumima i postupku za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca i Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca za 2019. godinu

Vlada Crne Gore je, na 113. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, donijela Uredbu o kriterijumima i postupku za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca i Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca za 2019. godinu.

Više

SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE: Tokom 2018. godine u humanitarne svrhe uplaćeno 450.000 eura

Primjenom alternativnih načina rješavanja krivičnih predmeta u državnom tužilaštvu tokom prethodne godine u humanitarne svrhe uplaćeno skoro 450.000 eura.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TAJNOSTI PODATAKA: Nevladine organizacije traže povlačenje Predloga zakona, jer izmjene nijesu u skladu sa međunarodnim standardima

Grupa od 25 nevladinih organizacija zatražila je od Vlade Crne Gore da povuče Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka.

Više

PORESKA UPRAVA: Stečaj u 330 firmi zbog poreskog duga od 18 miliona

Poreska uprava (PU) je u ovoj godini Privrednom sudu, kojim rukovodi Blažo Jovanić, podnijela 330 predloga za pokretanje stečaja kod poreskih dužnika kojima su ukinuta rješenja o reprogramu poreskog duga i kod dužnika kod kojih duže vremena nije bilo moguće da se naplate dugovanja prema državi. Od tih 330 dužnika PU potražuje 18,05 miliona eura.

Više