Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE: Tokom 2018. godine u humanitarne svrhe uplaćeno 450.000 eura

18.03.2019.


Primjenom alternativnih načina rješavanja krivičnih predmeta u državnom tužilaštvu tokom prethodne godine u humanitarne svrhe uplaćeno skoro 450.000 eura.

Kako je saopšteno iz VDT-a, primjenom instituta odloženog krivičnog gonjenja državni tužioci riješili su predmete protiv 617 učinilaca krivičnih djela.

Po tom osnovu u humanitarne svrhe uplaćeno je skoro 240.000 eura.

"Presudom nadležnog suda, na osnovu sporazuma o priznanju krivice riješeni su predmeti protiv 298 učinilaca krivičnih djela. Uz osudu na kaznu učinioci krivičnih djela obavezani su da u humanitarne svrhe uplate skoro 207,500 eura", saopšteno je iz VDT-a.

Kako je saopšteno iz VDT-a tokom 2018. državno tužilaštvo ostvarilo je izuzetno visok procenat potvrđenih optužnica.

"U postupku sudske kontrole potvrđeno je skoro 98% optužnica", saopšteno je iz VDT-a.

Kada je riječ o optužnim predlozima, tokom postupka prethodnog ispitivanja, u preko 99 odsto slučajeva, kako se navodi u saopštenju VDT-a, sud nije utvrdio postojanje grešaka ili nedostataka, niti potrebu boljeg razjašnjenja stanja stvari u predmetu, kao smetnje za zakazivanje glavnog pretresa.

"Procenat osuđujućih presuda takođe je visok i iznosi skoro 91 odsto. Oslobađajućom presudom riješeno je manje od četiri odsto optuženja, odbijajućom manje od dva odsto optuženja", saopšteno je iz VDT-a.


IZVOR: ebsajt RTCG, 14.03.2019.


Naslov: Redakcija