Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

USTAVNI SUD: Aktuelnoj predsjednici Suda mandat je istekao 15. januara 2017. godine, te je ovaj Sud bez predsjednika, s obzirom na to da sudije nijesu pristupile izboru novog

Kao što je Institut za vladavinu prava (IVP) upozorio javnost, Ustavni sud Crne Gore od 16. januara 2017. godine je bez predsjednika, s obzirom na to da sudije Ustavnog suda nijesu pristupile izboru, a aktuelnoj predsjednici Desanki Lopičić je istekao mandat 15. januara, saopšteno je iz IVP-a.

Više

APELACIONI SUD CG: U 2015. godini riješeno 99,08 odsto predmeta. Uskoro će biti objavljeni i rezultati rada za 2016. godinu

Apelacioni sud Crne Gore ostvario je najbolje rezultate u 2015. godini – riješeno je čak 99,08 odsto predmeta, a predsjednik ovog suda Mušika Dujović kaže da to za njega nije neočekivano i da broj presuda nije uticao na njihov kvalitet.

Više

KRIVIČNI ZAKONIK CG: Izbjegavanje plaćanja alimentacije predstavlja krivično djelo protiv braka i porodice, ali država nema mehanizme za kažnjavanje neodgovornih roditelja

Samohrana majka dvije djevojčice, već dvije godine ne dobija alimentaciju, koju je njen bivši suprug i otac djece dužan da obezbijedi.

Više

JAVNA RASPRAVA O MASTER PLANU GASIFIKACIJE CRNE GORE, SA IZVJEŠTAJEM O STRATEŠKOJ PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU: Rasprava će trajati do 16. februara 2017. godine

Javna rasprava o Master planu gasifikacije Crne Gore, sa Izvještajem o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, počela je 16. januara i trajaće do 16. februara 2017. godine.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Platni promet veći 38 odsto

Vrijednost realizovanog platnog prometa za 23 radna dana u decembru 2016. godine iznosila je 3,13 milijardi eura, 38 odsto više nego u novembru, pokazali su podaci Centralne banke (CBCG).

Više