Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

APELACIONI SUD CG: U 2015. godini riješeno 99,08 odsto predmeta. Uskoro će biti objavljeni i rezultati rada za 2016. godinu

17.01.2017.


Apelacioni sud Crne Gore ostvario je najbolje rezultate u 2015. godini – riješeno je čak 99,08 odsto predmeta, a predsjednik ovog suda Mušika Dujović kaže da to za njega nije neočekivano i da broj presuda nije uticao na njihov kvalitet.

Grešaka u presuđenjima u nekim predmetima je, kaže Dujović, bilo, ali kako pravni lijek za sudijske greške leži u odgovarajućem sistemu žalbe, poručuje da građani ne treba da brinu za zakonitost sudskih odluka, jer svaka koja nije u skladu sa zakonom je ukinuta.

Apelacioni sud je 2015. godine imao 1.738 predmeta i riješio 1.722.

Dujović objašnjava da Apelacioni sud odlučuje o žalbama protiv prvostepenih odluka viših sudova, kao i o žalbama na odluke Privrednog suda, te rješava sukob nadležnosti između određenih sudova, kako je to zakonom određeno.

"Ovdje govorimo o rezultatima rada Suda za 2015. godinu, a uskoro će biti predstavljeni rezultati rada i za 2016. godinu. Često se može čuti da veći broj završenih predmeta (odnosno u konkretnom slučaju skoro svi) može za posljedicu da ima pad kvaliteta odluka. Ako pogledate podatke iz izvještaja, vidjećete da ne samo da nije došlo do pada kvaliteta, već i u tom pogledu je ostvaren najbolji rezultat od početka rada ovog suda", ukazao je Dujović.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 16.01.2017.


Naslov: Redakcija