Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANjU: Sudije i tužioci ne moraju u starosnu penziju, osim ukoliko to sami ne žele

Sudije i tužioci ne moraju da idu u penzuju sa 64 godine (žene), a muškarci sa 66 godina života, osim ako sami to pravo žele da ostvare, ukazala je profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković.

Više

ZAKON O STEČAJU: Od početka 2020. godine pokrenuto 89 stečajeva

Poreska uprava je od početka ove godine Privrednom sudu predala 76 prijedloga za otvaranje stečajnog postupka zbog poreskog duga, saopštili su iz ove institucije. Za devet mjeseci ove godine otvoreno je 89 stečajnih postupaka, a dio je posljedica lanjskih prijedloga.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Platni promet 1,23 milijarde eura

Vrijednost realizovanog platnog prometa za 22 radna dana u septembru iznosila je 1,23 milijarde eura, što je šest odsto više nego u avgustu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više

PROVIZIJA ZA PODIZANJE GOTOVINE NA BANKOMATIMA DRUGIH BANAKA DO 3%

U većini banaka ne očekuju da će doći do promjena naknada za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji, koje se kreću do tri odsto vrijednosti transakcije, a minimum od dva do pet eura.

Više