Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijeta Strategija reforme pravosuđa 2019-2022. godine

Vlada Crne Gore je na održanoj 134. sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, donijela Strategiju reforme pravosuđa 2019-2022, s Predlogom akcionog plana za implementaciju Strategije (za period 2019-2020). Donošenjem ovih akata nastavlja se sa sprovođenjem reformskih prioriteta utvrđenih u pregovaračkom procesu za poglavlje 23, kroz definisane operativne ciljeve

Više

NACRT ZAKONA O RADU: Socijalni partneri o većini pitanja postigli kompromis. Očekuje se i mišljenje evropskih eksperata

Evropski eksperti uskoro bi mogli dostaviti mišljenje na Nacrt zakona o radu. U Ministarstvu rada i socijalnog staranja, kažu, da su dobili uvjeravanja da je postupak pri kraju. Nakon toga, ukazala je Irena Joksimović biće poznato šta se još očekuje od Crne Gore da uradi na tom aktu. U Uniji poslodavaca i Slobodnih sindikata ocjenjuju da su socijalni partneri o većini pitanja postigli kompromis, ali da su, nakon mišljenja iz Brisela, spremni na nastavak pregovora oko spornih odredbi.

Više

STRATEGIJA REFORME PRAVOSUĐA 2019-2022. GODINE: Prioritet jačanje nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa

Crna Gora će nastaviti sa reformom pravosudnog sistema kako bi građanima obezbijedila efikasnije ostvarivanje i zaštitu prava, a dalje jačanje nezavisnosti, nepristrasnosti i odgovornosti pravosuđa ostaće prioritet, saopštila je generalna direktorica Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde, Marijana Laković Drašković.

Više

DRUGI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PREDLOGA PROJEKATA U OKVIRU IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJA – CRNA GORA 2014-2020: Rok za dostavljanje predloga projekata 27. decembar 2019. godine

Obavještavamo zainteresovanu javnost da je Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore i Ministarstvom za evropske integracije Vlade Republike Srbije, objavilo Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020.

Više