Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRIJEDLOG ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI: Neprihvatljiva centralizacija prostornog planiranja

Novi zakon o planiranju i izgradnji je skica plana završnog i potpunog otimanja preostalih resursa Crne Gore od njenih građana, kazao je Krsto Radović.

Više

AGENCIJA ZA ZAŠTITU PRIRODE I ŽIVOTNE SREDINE KONTINUIRANO I U SKLADU SA PROPISIMA PRATI ZAGAĐENOST VAZDUHA

Povodom otvorenog pisma turistkinje gospođe Sanje Maignal upućenog crnogorskoj javnosti, u kojem se pored ostalog pominje i Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, i navodi: „da zvaničnih podataka o stanju zagađenosti vazduha u Tivtu nema, jer je mjerna stanica za kontrolu kvaliteta vazduha koju je u tom gradu instalirala Agencija, već godinama van funkcije, da se na sajtu Agencije, posljednji podaci o rezultatima dobijenim u toj mjernoj stanici odnose na 2013. godinu, a nadležni do sada nijesu učinili ništa da neispravnu opremu ponovo osposobe i stave u funkciju”, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, u cilju objektivnog informisanja javnosti, saopštavaju sljedeće:

Više

U OKVIRU KAMPANJE „BUDI ODGOVORAN“ EVIDENTIRANO 14 PRIMJEDBI PROTEKLE SEDMICE

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 14 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna. Evidentirana je i jedna pohvala, koja se odnosila na restoran u Budvi.

Više

CG NA PUTU DA ZATVORI POGLAVLJE 20

Crna Gora je na dobrom putu da u pregovorima sa EU uskoro zatvori Poglavlje 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, jer se radi na završnom mjerilu, saopštio je šef radne grupe za to poglavlje i državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Dragan Kujović.

Više

MJESEČNA INFLACIJA U JULU 1,2%

Mjesečna inflacija u julu 2017. godine, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena iznosila je 1,2%, dok su potrošačke cijene u odnosu na isti mjesec prethodne godine bile u prosjeku više za 3,2%. Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena: usluga smještaja; usluga ishrane u ugostiteljstvu; kratkotrajnih dobara za rutinsko održavanje domaćinstva; ostalih uređaja, predmeta i proizvoda za ličnu njegu; goriva i maziva, itd.

Više