Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijeta Uredba o visini novčane pomoći za stranca koji traži međunarodnu zaštitu i azilanta i stranca pod supsidijarnom zaštitom

Vlada je na održanoj 72. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za I kvartal 2018. godine.

Više

ZAKON O OSNOVNOM OBRAZOVANJU I VASPITANJU: Kazne za neupisivanje djece u prvi razred osnovne škole od 100 do 1.500 eura

Ustav Crne Gore ("Sl. list CG", br. 1/2007 i 38/2013 - Amandmani I-XVI) i Zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ("Sl. list RCG", br. 64/2002 i 49/2007 i "Sl. list CG", br. 45/2010, 40/2011 - dr. zakon, 39/2013 i 47/2017) propisuju da je osnovno obrazovanje u našoj zemlji obavezno. Ipak, roditeljima koji ne upišu dijete u prvi razred osnovne škole prijeti kazna od 100 do 1.500 eura.

Više

CRNA GORA PRISTUPILA GLOBALNOM FORUMU O RAZMJENI INFORMACIJA U PORESKE SVRHE

Crna Gora je postala 150 članica OECD Globalnog foruma o transparentnosti i automatskoj razmjeni informacija u poreske svrhe, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Više

CG USPJEŠNO EMITOVALA EUROOBVEZNICE

Crna Gora je s uspjehom okončala na tržištu euroobveznica dugo pripremanu emisiju obveznica u iznosu od 500 miliona eura čime je pod izuzetno povoljnom kamatnom stopom od 3,375% omogućeno refinansiranje obveznica koje su dospijevale na naplatu 2019, 2020. i 2021. godine.

Više

NAPREDAK CG U SPROVOĐENJU TRGOVINSKIH I EKONOMSKIH POLITIKA

Crna Gora je napredovala u sprovođenju trgovinskih i ekonomskih politika, kako kroz poštovanje pravila Svjetske trgovinske organizacije (STO) kao centralne multilateralne trgovinske institucije, tako i reformi sprovedenih u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Više

CRNA GORA JOŠ UVIJEK BEZ POTPUNE USLUGE PAYPALA

Usluga primanja novca preko PayPal naloga još nije dostupna crnogorskim građanima, iako je taj poznati svjetski servis za plaćanje preko interneta u Crnoj Gori prisutan od juna 2014.

Više

RAZMOTRITI MOGUĆNOST SARADNJE SA EVROPSKIM UDRUŽENJEM PROCJENITELJA

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, istakao je na sastanku sa predsjednikom Evropskog udruženja procjenitelja TEGoVA Krzysztof Grzesikom, da adekvatna procjena vrijednosti nepokretnosti doprinosi stabilnosti finansijskog sistema.

Više