Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VRHOVNI SUD: Obezbijediti ambijent u kojem će sudije raditi bez bojazni za ličnu i sigurnost svoje porodice

Crnogorske sudije su u posljednje vrijeme sve više izložene demonstraciji prijetnji na javnim mjestima i mora im se obezbijediti ambijent u kojem će posao raditi bez bojazni za ličnu i sigurnost svoje porodice, ukazala je predsjednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica.

Više

SKUPŠTINA CG: Odbor za antikorupciju prihvatio Predlog smjernica dobrog ponašanja za poslanike u Skupštini Crne Gore koje treba integrisati u Etički kodeks poslanika

Odbor za antikorupciju razmotrio je Predlog smjernica dobrog ponašanja za poslanike u Skupštini Crne Gore u okviru Horizontalnog programa Evropske unije i Savjeta Evrope za Zapadni Balkan i Tursku, a koji sprovodi Savjet Evrope.

Više

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA: Izmjene i dopune Zakona očekuju se do kraja 2017. godine

Usvajanje izmjena i dopuna Zakona o zaštiti potrošača ("Sl. list CG", br. 2/2014, 6/2014 - ispr. i 43/2015), koje se očekuje u ovoj godini, obezbijediće bolju zaštitu njihovih prava, ali i preciznije definisanje obaveze potrošača i trgovaca, saopštili su predstavnici Ministarstva ekonomije.

Više

ZAKON O BEZBJEDNOSTI HRANE: Zakonom su predviđene kazne od 500 eura za pravno i 30 eura za odgovorno lice. Kada se kazna plati u roku od osam dana prekršilac dobija popust, tako da plaća trećinu izrečene kazne, koja za pravno lice iznosi 333, a za odgovorno 20 eura

Novim Zakonom o bezbjednosti hrane ("Sl. list CG", br. 57/2015 - dalje: Zakon) desetostruko i više su smanjene kazne za prekršaje, što je omogućilo da ponovo na tržištu imamo nekvalitetno meso, upozorila je glavna veterinarska inspektorka Mirjana Drašković.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SLATKOVODNOM RIBARSTVU I AKVAKULTURI: Rasprava će trajati 40 dana

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u javnu raspravu povodom Nacrta zakona o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi.

Više

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE INVESTICIJAMA U PRERADU NA GAZDINSTVIMA ZA 2017. GODINU: Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekata je 28. april 2017. godine

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu je objavilo Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za 2017. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Platni promet veći 20 odsto

Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u februaru iznosila je 2,09 milijarde eura, 20 odsto više nego u januaru, pokazali su podaci Centralne banke (CBCG).

Više