Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Montenegro biznis alijansa nezadovoljna Nacrtom zakona

Predloženi Nacrt zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ne bi trebalo usvojiti jer donosi previše promjena i neizvjesnosti. Zato smatramo da je bolje unaprijediti postojeći sistem fiskalizacije, ukazao je izvršni direktor Montenegro biznis alijanse, Zoran Vulević.

Više

PROCEDURA ISPLATE DEPOZITA

Rok za ostvarenje prava na isplatu garantovanog depozita je 10 (deset) godina od nastupanja zaštićenog slučaja, odnosno najkasnije do 4. 1. 2029. godine

Više

PRIVREDNA KOMORA: Potrebno udruživanje kompanija radi većeg izvoza

Dalji rast izvoza zahtijeva intenzivnije aktivnosti proizvođača usmjerene ka marketinškom nastupu, kao i udruživanje domaćih kompanija zbog ograničenih količina, asortimana proizvoda i finansijskih resursa, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Više

MOGUĆE UVEĆANJE MINIMALNE ZARADE: Razmatra se i inicijativa Unije poslodavaca da se smanje troškovi rada i opet uvede neoporezivi dio zarade

Sindikati u Crnoj Gori već godinama pokušavaju da dođu do kompromisa sa Vladom kako bi se minimalna zarada, koja iznosi 193 eura i koja je najniža u regionu, povećala na 250 eura.

Više