Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O AKADEMSKOM INTEGRITETU: Stručni, naučni ili umjetnički rad za koji se utvrdi da je plagijat smatraće se ništavnim, kao i ocjene, nagrade, zvanja i titule koje je osoba stekla na osnovu takvog rada

Godinama je javnosti u Crnoj Gori saopštavano da su mnogi diplomski, magistarski, doktorski, naučni radovi plagirani, a da nadležni po tom pitanju nisu gotovo ništa preduzimali. Da li pod pritiskom javnosti ili želje, a i obaveze da se plagiranju stane na put i da plagijatori konačno budu sankcionisani Ministarstvo prosvjete je pripremilo Predlog zakona o akademskom integritetu, koji je Vlada usvojila.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Tokom septembra 2018. godine okrugli stolovi u Bijelom Polju, Budvi i Podgorici

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u okviru javne rasprave o Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, poziva zainteresovanu javnost da uzme učešće na okruglim stolovima, u:

Više

CENTRALNA BANKA: 636 miliona eura dugovanja blokiranih preduzeća

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke, na kraju jula u blokadi bilo 16.906 preduzeća i preduzetnika, 0,08 odsto više nego u junu.

Više