Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O ZABRANI ZLOSTAVLJANJA NA RADU: Inspekcija rada nije nadležna da utvrđuje da li poslodavac sprovodi mobing nad zaposlenim, već se to utvrđuje u postupku pred posrednikom kod poslodavca, a kasnije kod nadležnog suda ili Agencije za mirno rješavanje radnih sporova

15.08.2018.


Inspekciji rada je u prvih šest mjeseci ove godine podnijeto šest inicijativa u vezi sa zlostavljanje na radu.

Iz Uprave za inspekcijske poslove su ukazali da je to manje u odnosu na isti period prošle godine, kada su dobili deset takvih inicijativa.

Prema njihovim riječima, broj slučajeva prijave mobinga se ne povećava, ali da se više govori na tu temu i sve je više zaposlenih koji su obaviješteni o pravnoj zaštiti od mobinga.

Inspekcija rada, kako se navodi, nije nadležna da utvrđuje da li poslodavac sprovodi mobing nad zaposlenim, već se to utvrđuje u postupku pred posrednikom kod poslodavca, a kasnije kod nadležnog suda ili Agencije za mirno rješavanje radnih sporova.

"U nadležnosti je samo da utvrdi da li su sprovedene preventivne mjere za zaštitu od mobinga kod poslodavca, da li su svi zaposleni upoznati sa pravima, obavezama i odgovornostima u vezi sa mobingom i da li je određen posrednik za pokretanje i vođenje postupka posredovanja", objasnili su iz Uprave.

Kako su dodali, poslodavac se može kazniti ukoliko nije ispoštovao odredbe koje se odnose na ispunjenje uslova za zaštitu zaposlenog od mobinga na radu.

Zakonom o zabrani zlostavljanja na radu ("Sl. list CG", br. 30/2012 i 54/2016) propisane su novčane kazne za pravno lice od 500 EUR do deset hiljada EUR, od 100 EUR do 1,5 hiljada EUR i za preduzetnika od 500 do tri hiljade eura.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 12.08.2018.


Naslov: Redakcija