Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 22. jula 2019. godine Deseta sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Deseta sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini biće održana u ponedjeljak, 22. jula, sa početkom u 11:00 sati.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2019. godinu

Vlada Crne Gore je na 129. sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za I i II kvartal 2019. godine i Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za I kvartal 2019. godine koje je dostavio Generalni sekretarijat Vlade.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O BUDŽETU CRNE GORE ZA 2019. GODINU: Stvaranje zakonskih preduslova za refinansiranje postojećeg duga i stvaranje fiskalne rezerve za obaveze koje pristižu na naplatu u 2020. godini. Otvara se mogućnost za emisiju državnih obveznica ili realizacije kreditnog angažmana u iznosu od 500 miliona eura

Vlada Crne Gore je utvrdila Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2019. godinu. Odluka o rebalansu budžeta donijeta je zbog dobrih rezultata rada Vlade, brige za građane ali i zbog odgovornog odnosa prema predstojećim obavezama, ukazao je ministar finansija Darko Radunović.

Više

KODEKS MEDICINSKE ETIKE I DEONTOLOGIJE: Ljekar može da odbije liječenje zbog uvrede

Predsjednik Ljekarske komore i kardiohirurg Aleksandar Mugoša ukazao je da ta institucija nudi besplatnu pravnu pomoć ljekarima koji su izloženi nasilju i da su Etičkim kodeksom propisali da doktori mogu da odbiju liječenje pacijenta koji ih vrijeđa i prijeti im. Ističe da je istraživanje pokazalo da je većina doktora u državama regiona, među kojima je i Crna Gora, izložena nekom obliku nasilja u radu sa pacijentima.

Više