Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PORODIČNI ZAKON: Ne postoje podaci o broju podnijetih prijava protiv roditelja ili drugih osoba koje su tjelesno kažnjavali djecu

Norma kojom se zabranjuje tjelesno kažnjavanje djece na snazi je u Porodičnom zakonu ("Sl. list RCG", br. 1/2007 i "Sl. list CG", br. 53/2016) već tri godine, ali na nivou države ne postoje podaci o broju podnešenih prijava protiv roditelja ili drugih osoba koje su batinama vaspitavale djecu, niti je poznato na koji način su eventualno okončani takvi postupci.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANjA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva ostaju iste

Cijene svih vrsta goriva u Crnoj Gori ostaće nepromijenjene i u narednih 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više

NACRT ODLUKE O AUTO-TAKSI PREVOZU: Taksi prevoz u Podgorici poskupljuje 10 centi po kilometru

Sekretarijat za saobraćaj prihvatio je sugestije podgoričkih taksista da cijena po kilometru bude 50 centi, u odnosu na dosadašnjih 40 centi, ukazao je zamjenik predsjednika Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Vesko Bjelić.

Više

INSPEKCIJA RADA: Pojačaće se kontrola preduzeća koja imaju po jednog zaposlenog, posebno u turizmu i ugostiteljstvu

Inspekcija rada se fokusira na kontrolisanje preduzeća sa više zaposlenih, ali će, kako je saopšteno, kontrolisati i ona koja imaju po jednog, posebno u turizmu i ugostiteljstvu u predsezoni i pojačanom nadzoru u toku ljetnje sezone.

Više

CENTRALNA BANKA CG: U padu broj blokiranih preduzeća

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke (CBCG), na kraju aprila u blokadi bilo 17,71 hiljadu preduzeća i preduzetnika, 0,32 odsto manje nego u martu.

Više