Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ETIČKI KODEKS SUDIJA: Za četiri mjeseca Kodeks prekršio jedan sudija

U prethodna četiri mjeseca protiv deset sudija pokrenuti su postupci za utvrđivanje povrede kodeksa struke i ustanovljeno je da je jedan sudija prekršio Etički kodeks sudija ("Sl. list CG", br. 16/2014 i 24/2015), navodi se u Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori za period od 20. oktobra 2018. do 20. februara ove godine.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Uvođenjem neradne nedjelje u trgovini otvara se pitanje kako će se regulisati rad tržnih centara, kao i njihovih objekata koji imaju radno vrijeme od 24 časa, te rad prodajnih objekata tokom ljetnje i zimske turističke sezone

Uvođenje neradne nedjelje u trgovini može inicijalno dovesti do određenog pada prometa u kraćem periodu, ocijenili su iz kompanije "Domaća trgovina". U ovom trgovačkom lancu zbog neradne nedjelje očekuju smanjenje određenih operativnih troškova, jer će prodajni objekti raditi jedan dan manje u sedmici. Poručili su da zbog uvođenja neradne nedjelje neće otpuštati radnike.

Više

NACRT ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA: Predviđeno ukidanje Uprave za javne nabavke i centralizovanje politike na nivou Ministarstva finansija

Ukidanje Uprave za javne nabavke i centralizovanje politike na nivou Ministarstva finansija u svrhu je racionalizacije Javne uprave i efikasnijeg upravljanja sistemom javnih nabavki, kažu iz tog Ministarstva. U Uniji poslodavaca i NVO Institutu alternativa nijesu zadovoljni tim rješenjem i smatraju da je prethodno trebalo čuti mišljenje zainteresovanih za sistem javnih nabavki.

Više

IZMJENE ZAKONA O AKCIZAMA PLANIRANE KRAJEM 2019. GODINE

Država je od akciza na gorivo prošle godine prihodovala 163,7 miliona eura, što je četiri odsto više nego 2017. kada su prihodi po tom osnovu iznosili 157,3 miliona, saopšteno je u Ministarstvu finansija.

Više