Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O AKCIZAMA: Od 1. januara 2019. godine ukupna specifična i proporcionalna akciza na cigarete povećaće se na 90 eura za hiljadu komada

Ukupna specifična i proporcionalna akciza na cigarete 1. januara naredne godine povećaće se na 90 eura za hiljadu komada i biće usklađena sa Direktivom EU u toj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Više

PREDLOG ZAKONA O STRANCIMA: Propisano da svešteno lice koje je državljanin neke druge države mora prije dobijanja prava na boravak u Crnoj Gori da polaže crnogorski jezik i priloži potvrdu da je vjerska organizacija u kojoj će služiti registrovana, iako naša država nema registar vjerskih zajednica

Ukoliko Skupština usvoji Predlog zakona o strancima, sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske koji dolaze iz Srbije i Bosne i Hercegovine moraće da polažu crnogorski jezik i da prilože potvrdu da je registrovana vjerska organizacija za koju rade da bi dobili dozvolu za privremeni boravak. O ovom propisu se raspravljalo u crnogorskom parlamentu.

Više

DOBAR ZAKONODAVNI OKVIR U OBLASTI MEDIJSKE PISMENOSTI

U oblasti medijske pismenosti u Crnoj Gori, postavljen je dobar zakonodavni okvir, a neophodno je u saradnji sa svim relevantnim državnim organima, medijskom zajednicom i nevladinim organizacijama raditi na njegovoj dosljednoj primjeni u praksi.

Više

ELEKTROPRIVREDA CG ČLANICA SEEPEX-A TOKOM 2018. GODINE

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) zvanično će postati član srbijanske berze električne energije (SEEPEX) u drugoj polovini ove godine, ukazao je izvršni direktor SEEPEX-a Miloš Mladenović.

Više

ODRŽAN SASTANAK ZAJEDNIČKOG ODBORA ZA NADGLEDANJE IPA PROGRAMA SRBIJA-CRNA GORA 2014-2020

U Podgorici je 13. februara 2018. godine održan treći sastanak Zajedničkog odbora za nadgledanje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora ‎2014-2020. Sastanku su prisustvovali predstavnici Operativnih struktura i nadležnih institucija obje zemlje. Na sastanku je usvojen Godišnji izvještaj o sprovođenju programa za 2017. godinu, nakon čega je razmatran proces predstojeće pripreme drugog poziva za dostavljanje predloga projekata, koji je planiran za drugu polovinu 2018. godinu.

Više

BANKE NE MIJENJAJU RUSKE RUBLJE

U bankama koje posluju u Crnoj Gori nemoguće je zamijeniti rusku rublju za eure ili bilo koju drugu valutu. S druge strane, na njihovim šalterima se najčešće razmjenjuju švajcarski franak i američki dolar.

Više