Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽAN SASTANAK ZAJEDNIČKOG ODBORA ZA NADGLEDANJE IPA PROGRAMA SRBIJA-CRNA GORA 2014-2020

15.02.2018.


U Podgorici je 13. februara 2018. godine održan treći sastanak Zajedničkog odbora za nadgledanje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora ‎2014-2020. Sastanku su prisustvovali predstavnici Operativnih struktura i nadležnih institucija obje zemlje. Na sastanku je usvojen Godišnji izvještaj o sprovođenju programa za 2017. godinu, nakon čega je razmatran proces predstojeće pripreme drugog poziva za dostavljanje predloga projekata, koji je planiran za drugu polovinu 2018. godinu.

Direktorica za evropske fondove u Ministarstvu evropskih poslova Crne Gore Ivana Glišević Đurović je informisala prisutne o prvom pozivu, koji je objavljen 15. XI 2017. i za koji su opredijeljena sredstva u iznosu 2,04 miliona eura. Naglasila je da se trenutno sprovodi evaluacija pristiglih predloga, a da se rezultati očekuju u drugoj polovini 2018. godine.Ona je izrazila očekivanje da će se do kraja tekuće godine realizovati i drugi poziv u okviru ovog Programa.

Pomoćnik ministra za prekograničnu i transnacionalnu saradnju u Ministarstvu za evropske integracije Vlade Republike Srbije Mihajlo Dašić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom dvije zemlje. Podsjetio je da je zahvaljujući intenzivnoj saradnji, u prethodnom programu zabilježen izuzetno visok stepen iskorišćenosti raspoloživih sredstava, te da jednako uspješne rezultate možemo očekivati i u ovoj perspektivi.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo evropskih poslova, 13.02.2018.