Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O AKADEMSKOM INTEGRITETU: Agencija za sprečavanje korupcije traži mogućnost anonimne prijave plagijata, te zaštitu na radnom mjestu za one koji prijavu izvrše

Agencija za sprečavanje korupcije predložila je da se u Vladin Predlog zakona o akademskom integritetu uvrsti i mogućnost da se plagijati i drugi oblici kršenja prijavljuju i anonimno, ali i da se onima koji to javno urade osigura zaštita na radnom mjestu.

Više

PORESKA UPRAVA PRIPREMA STEČAJ ZA 400 PREDUZEĆA

Poreska uprava je donijela 1.200 rješenja za ukidanje reprograma poreskog duga firmama u kojima su prijavljena 1.334 radnika. Privrednom sudu podnijeli smo prijedloge za 42 stečaja i imamo još 400 predmeta spremnih za predlaganje stečaja, ukazao je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Više

POSLODAVCI TRAŽE NIŽA PORESKA OPTEREĆENJA NA ZARADE

Smanjenje opterećenja poslodavcima jedan je od bitnih uslova za razvoj biznisa, a što za posljedicu može imati povećanje zarada. Dodatne prihode za budžet prije svega treba tražiti u proširivanju osnovice i uvođenju postojeće sive ekonomije u formalne kanal, a to se u velikoj mjeri može postići smanjenjem poreza i opterećenja za poslodavace, navodi se u saopštenju Montenegro biznis alijanse (MBA).

Više

BANKARSKI OMBUDSMAN: Tokom 2018. godine najviše žalbi na visoke provizije banaka

Bankarskom ombudsmanu u prošloj godini se za pomoć obratilo 470 klijenata i žiranata banaka i mikrokreditnih institucija. "Klijenti su se žalili na visoke provizije i naknade, posebno u platnom prometu sa inostranstvom. Naročito su se žalili na visoke provizije na penzije iz inostranstva. Puno žalbi je bilo i na blokadu više od pola zarade i penzije, kao i drugih primanja, od strane banaka, po kreditnim i drugim obavezama. Visoki iznosi troškova na tekuće račune, kreditne kartice i minusna stanja tekućih računa su među žalbama klijenata", Ukazao je bankarski ombudsman Halil Kalač.

Više

U PRIPREMI UVOĐENJE PRIVATNIH IZABRANIH LJEKARA U SISTEM JAVNOG ZDRAVLJA

Ljekarska komora priprema projekat uvođenja privatnih izabranih ljekara u sistem javnog zdravlja, kako bi uveli standarde u sve zdravstvene ustanove i izjednačili status javnih i privatnih zdravstvenih ustanova.

Više