Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijeta Uredba o dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave

Vlada Crne Gore je, na održanoj drugoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić, donijela Uredbu o dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave. U diskusiji je naglašeno da, imajući u vidu urgentnost u uspostavljanju sistema plaćanja i redovnog servisiranja obaveza države u 2020. godini, dopunom propisa reguliše se način upravljanja i raspolaganja sredstvima utvrđenim Zakonom o budžetu za 2020. godinu, a u skladu sa novom organizacijom državne uprave od 7. decembra 2020. Konstatovano je da će se donošenjem Uredbe omogućiti nesmetana pravno-administrativna realizacija budžeta za 2020. godinu, odnosno redovno servisiranje tekućih obaveza, bez izmjena budžetskih prihoda i rashoda.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Ministarstvo javne uprave upoznalo sa inicijativom više nevladinih organizacija o izmjenama Zakona

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija se upoznalo sa inicijativom više nevladinih organizacija i tekstom predloženog Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Više

FORMIRAN SAVJET ZA BORBU PROTIV KORONA VIRUSA

Vlada Crne Gore formirala je Savjet za borbu protiv korona virusa, kojim će predsjedavati ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović. Savjet je nezavisno stručno tijelo za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom COVID-19 na teritoriji Crne Gore.

Više