Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Ministarstvo javne uprave upoznalo sa inicijativom više nevladinih organizacija o izmjenama Zakona

14.12.2020.


Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija se upoznalo sa inicijativom više nevladinih organizacija i tekstom predloženog Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Sa posebnom pažnjom ćemo analizirati sve predložene zakonske izmjene i, u saradnji sa predlagačima, u narednom periodu kreirati adekvatan zakonodavni okvir u oblasti slobodnog pristupa informacijama u skladu sa najboljim praksama.

Priprema izmjena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama predstavlja prioritet u radu ovog resora.

Naš cilj je da imamo zakon koji će omogućiti da građani budu stvarni kontrolori organa vlasti i obezbijediti transparentnost koja je korisna građanima i društvu u cjelini.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija će ubrzo definisati dalje korake i o tome će blagovremeno informisati javnost i predlagače.

Istovremeno, radićemo i na podizanju svijesti zaposlenih u javnoj upravi i promjeni kulture koja podrazumijeva da svaki građanin ima pravo da zna na koji način se troši novac poreskih obveznika, kako se pripremaju i sprovode javne politike, te da aktivno učestvuje u procesu donošenja odluka, dodaje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo javne uprave, 09.12.2020.


Naslov: Redakcija