Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI ZAKON O VOJSCI CRNE GORE: Propisani uslovi i vrijeme za redovno i vanredno unapređivanje profesionalnog vojnog lica

Zakonom o Vojsci Crne Gore, ("Sl. list CG", br. 51/2017) propisani su uslovi i vrijeme potrebno za unapređivanje profesionalnog vojnog lica. Profesionalno vojno lice može se vanredno unaprijediti i ako u izvršavanju misija i zadataka Vojske učini djelo od posebnog značaja za zaštitu života i zdravlja ljudi, prirodnih i drugih dobara, ili pokaže izuzetnu sposobnost u radu.

Više

U EU NAJVEĆI PORAST ROPSTVA NA SVIJETU

Evropska unija zabilježila je u 2017. najveći porast ropstva u odnosu na bilo koji svjetski region.

Više

ŽELJEZNIČKI PREVOZ ZABILJEŽIO GUBITAK OD 972 HILJADE EURA

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) zabilježio je na kraju drugog kvartala gubitak od 972,06 hiljada eura, 53,5 odsto veći nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Više

UGOSTITELJI OBAVEZNI DA RADE PO PRINCIPIMA HACCP-A

Desetine hiljada ugostiteljskih i trgovačkih objekata koji posluju sa hranom, a svoje poslovanje nijesu usaglasili sa principima HACCP-a, u obavezi su da to rade prema Vodiču za dobru higijensku praksu koji je objavila Privredna komora.

Više

CG NA 19. MJESTU PO BROJU NEZAPOSLENIH U EVROPI

Crna Gora nalazi se na 19 mjestu po broju nezaposlenih, dok je BIH po tom osnovu najgore rangirana u Evropi, pokazuje novi izvještaj organizacije “Trading Economics”.

Više

JOŠ SE NE ZNAJU RAZMJERE PROCJENA ŠTETE KOJU SU NANIJELI POŽARI

"Tokom požara koji su zahvatili poluostrvo Luštica, na teritoriji Opštine Herceg Novi izgoreli su milioni kvadrata šume i makije, od čega i jedan dio pokriven maslinama. Tačne procjene daće Komisija za procjenu štete čije formiranje je u toku"

Više