Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SUDSTVO ZNAČAJNO ZA VLADAVINU PRAVA

Sudstvo i sudije imaju najznačajniju ulogu prilikom uspostavljanja i očuvanja vladavine prava, pa samim tim i najveću odgovornost, poručeno je sa okruglog stola koji je održan u Podgorici.

Više

ZAKON O SVETKOVANjU VJERSKIH PRAZNIKA: Povodom Ramazanskog bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti, neradni dani 15, 16. i 17. jun 2018. godine

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG", br. 56/93 i 27/94 - dr. zakon), vjernici islamske vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika Ramazanski bajram tri dana, i to: petak 15. juna, subota 16. juna i nedelja 17. juna 2018. godine, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Više

ZAKON O TURIZMU I UGOSTITELjSTVU: Kazne za preglasnu muziku do 20.000 eura

Ljetnja sezona na crnogorskom primorju je odavno počela, a sa njom dolaze i žive svirke u plažnim barovima koje obično počinju krajem juna. Ipak, po zakonu mjeriće se nivo buke u ugostiteljskim objektima, a kazne za prekršaje kreću se u rasponu od 2.000 do 20.000 eura.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZVRŠENJU KAZNI ZATVORA, NOVČANE KAZNE I MJERA BEZBJEDNOSTI: Rasprava će trajati 40 dana

Ministarstvo pravde daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim

Više

NEOPHODNO UNAPREĐENJE PROPISA U OBLASTI JAVNIH NABAVKI

Ministar finansija Darko Radunović je otvorio Osmu Regionalnu IPA konferenciju iz oblasti javnih nabavki, koja se u organizaciji Uprave za javne nabavke i SIGMA-e (Podrška unapređenju sistema državne uprave u zemljama Istočne i Centralne Evrope) održava u Bečićima.

Više