Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 20. marta 2019. godine Treća - posebna sjednica Prvog redovnog zasijedanja

Treća - posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini održaće se u srijedu, 20. marta, sa početkom u 12:00 sati.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O IGRAMA NA SREĆU

U državni budžet Crne Gore prošle godine slilo se po osnovu koncesionih naknada 8,3 miliona eura od onih koji priređuju kladioničarske igre, saopštili su iz Uprave za igre na sreću.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA: Kažnjavanje trgovaca ukoliko ne vrate kusur od cent ili dva

Nevraćanje kusura od cent, dva, pa i pet trgovci pravdaju nedostatkom ovih apoena, ali ih iz Centralne banke demantuju navodeći da ih u svakom momentu ima dovoljno.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Unija poslodavaca traži produžetak rasprave o Nacrtu zakona

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju doprinijeće smanjenju nelegalnog prevoza i sive ekonomije, poručuju iz resornog ministarstva. U Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG) imaju niz primjedbi na nova zakonska rješenja, posebno kada je riječ o Taxi prevozu i traže da se produži rok za raspravu. Iz Ministarstva najavljuju nove okrugle stolove.

Više

U PRIPREMI NOVA ODLUKA O TAKSI PREVOZU: Taksistima se uvodi start za vožnju

Glavni grad pripremio je novu odluku o taksi prevozu koja će narednih dana biti stavljena na javnu raspravu. Ovaj propis, kako je saopštila Lazarela Kalezić, sekretar za saobraćaj, predviđaće jednu novinu, a to je uvođenje starta taksi prevoznicima. Taksi prevoznici sada nemaju start prilikom vožnje, ali je ta norma precizirana Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. list CG", br. 71/2017) zbog čega je Glavni grad morao uraditi novu odluku.

Više