Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O MEĐUBANKARSKIM NAKNADAMA I POSEBNIM PRAVILIMA POSLOVANJA: Predviđeno limitiranje transakcija debitnim karticama na 0,2 odsto, a kreditnim na 0,3 odsto vrijednosti

Ukoliko bude usvojen Nacrt zakona o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja, kojim su limitirane transakcije debitnom karticom na 0,2 odsto, a kreditnom na 0,3 odsto vrijednosti, na dobitku će biti trgovci, na gubitku banke, a cijene za potrošace će ostati iste, ukazao je generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković.

Više

U 2018. GODINI PO OSNOVU PRESUDA I ODLUKA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA ISPLAĆENO 114,3 HILJADE EURA

Evropski sud za ljudska prava u prošloj godini je riješio 23 predmeta koja se odnose na Crnu Goru, saopštila je zastupnica Crne Gore pred tim sudom, Valentina Pavličić, navodeći da je po osnovu presuda i odluka podnosiocima predstavki isplaćeno 114,3 hiljade eura.

Više

PORESKA UPRAVA CG: Tokom 2018. godine naplaćeno više od milijardu eura poreza

Ukupna bruto naplata poreskih prihoda u prošloj godini iznosila je 1,09 milijardi eura, što je 117 miliona eura više u odnosu na 2017, pri čemu je rasla naplata svakog poreskog oblika, saopštio je direktor Poreske uprave, Miomir M. Mugoša.

Više

UPRAVA CARINA: Tokom 2018. godine naplaćeno 780 miliona eura

Uprava carina je u prošloj godini naplatila 780 miliona eura prihoda, što je 11 odsto više u odnosu na 2017. godinu.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Prodati svi državni zapisi

Na prvoj ovogodišnjoj aukciji prodati su svi državni zapisi sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijedni 18 miliona eura, po prosječnoj stopi od 0,47 odsto.

Više