Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O RADU: Ustavni sud nije prihvatio inicijativu za ocjenu ustavnosti člana koji reguliše novčana potraživanja

Ustavni sud nije prihvatio inicijativu advokatice Lele Kažić za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti člana 211. Zakona o radu ("Sl. list CG", br. 74/2019), kojim je propisano da sva novčana potraživanja iz rada nastala u periodu od 23. avgusta 2008. do početka januara ove godine, kada je stupio na snagu novi Zakon o radu, zastarijevaju u roku od četiri godine. Starim zakonom iz 2008. bilo je propisano da novčana potraživanja iz rada i po osnovu rada ne zastarijevaju.

Više

NEOPHODNO UBLAŽITI POSLJEDICE PANDEMIJE PO TURIZAM

Imajući u vidu aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom bolesti COVID-19 potrebno je preduzeti niz mjera za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih pojavom koronavirusa i što brži nastavak privrednih aktivnosti u turizmu i ugostiteljstvu, saopšteno na sjednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore.

Više

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE: U porastu broj nezaposlenih

U Crnoj Gori je na kraju oktobra bilo 44,81 hiljada nezaposlenih, što je 3,3 odsto više nego u septembru, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Više

INSTITUT ZA STRATEŠKE STUDIJE I PROJEKCIJE: Pad BDP-a u 2020. godini od 15 do 17%

Projekcije Instituta za strateške studije i projekcije pokazuju da će pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) tokom 2020. godine biti na nivou od 15 i 17% što je nešto pesimističnije u odnosu na procjene međunarodnih institucija, kazala je direktorica Instituta za strateške studije i projekcije i vanredna profesorica Univerziteta Donja Gorica Jadranka Kaluđervić.

Više