Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Zakon uskladiti sa međunarodnim standardima

Zakon o slobodnom pristupu informacijama ("Sl. list CG", br. 44/2012 i 30/2017) mora biti dopunjen, kako bi se usaglasio sa međunarodnim standardima, ocijenila je izvršna direktorica Access Info Europe, Helen Darbishire, navodeći da se Zakon mora primjenjivati na sve informacije, a da izuzeci moraju biti ograničeni.

Više

PREDLOG ZAKONA O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU: Olakšana procedura zaključivanja ugovora vrijednih do pet miliona eura

Predlogom zakona o javno-privatnom partnerstvu predviđena je olakšana procedura zaključivanja ugovora vrijednih do pet miliona eura, kako bi se podstakle investicije u sektorima, koji podrazumijevaju uključivanje malih i srednjih preduzeća, ocijenjeno je na okruglom stolu Ministarstva finansija Crne Gore.

Više

NACRT PRAVILA O SADRŽAJU ZAHTJEVA ZA STICANJE KVALIFIKOVANOG UČEŠĆA I BLIŽIM KRITERIJUMIMA ZA OCJENU KVALIFIKOVANOG UČEŠĆA U ORGANIZATORU TRŽIŠTA, INVESTICIONOM DRUŠTVU I CENTRALNOM KLIRINŠKOM DEPOZITARNOM DRUŠTVU: Rok za komentare 15 dana

Komisija je na osnovu čl. 158 st. 5, 159 st. 2, 210 st. 1 i 365 st. 3 Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG", br. 1/2018), je na 17. sjednici održanoj 08.08.2018. godine donijela Nacrt pravila o sadržaju zahtjeva za sticanje kvalifikovanog učešća i bližim kriterijumima za ocjenu kvalifikovanog učešća u organizatoru tržišta, investicionom društvu i centralnom klirinškom depozitarnom društvu.

Više

PORESKA UPRAVA: Kupovina nekretnina može u bitkoinu, ali se porez plaća u eurima

Promet nekretnina, roba i usluga u Crnoj Gori može biti obavljen i u digitalnoj valuti bitkoin, ali vrijednost mora da bude navedena i u zvaničnoj valuti kako bi se mogao obračunati i naplatiti porez na dodatu vrijednost ili porez na promet nekretnina, rečeno je iz Poreske uprave(PU).

Više

NAPLAĆEN 401 MILION EURA POREZA

Naplata prihoda u maju 2018. godine iznosila je 82 miliona eura, a tokom prvih pet mjeseci 401 milion eura, saopštila je Poreska uprava.

Više