Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN 20. CETINJSKI PARLAMENTARNI FORUM

“Izborni zakoni, učesnici i kampanje: da li je birač u centru pažnje?” pitanje je na koje su na upravo završenom 20. Cetinjskom parlamentarnom forumu u organizaciji Skupštine Crne Gore, odgovarali poslanici iz regiona i Crne Gore i međunarodni zvaničnici iz Venecijanske komisije - direktor i potpredsjednik, specijalni predstavnik PS OEBS-a, kao i eksperti ODIHR-a, uz učešće nevladinih organizacija i prisustvo diplomatskog kora.

Više

IZMJENAMA ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA PREDVIĐENO ARBITRAŽNO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

Formiranje tijela za arbitražno rješavanje potrošačkih sporova i veća sigurnost prilikom elektronske kupovine, predviđeni su izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača ("Sl. list CG", br. 2/2014, 6/2014 - ispr., 43/2015 i 70/2017), a usvajanjem tog akta, bilo bi zatvoreno još jedno pregovaračko poglavlje, saopštio je, na okruglom stolu o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača koji je organizovalo Ministarstvo ekonomije, generalni direktor Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u tom resoru, Jovo Rabrenović, ističući da je neophodno implementirati dvije nove direktive u pravni sistem Crne Gore.

Više