Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Usvojena tri zakona

Prvog dana Prve sjednice Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2017. godini, poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su:

Više

PREDLOG ZAKONA O ZAVRŠNOM RAČUNU BUDŽETA CRNE GORE ZA 2016. GODINU: Opštine duguju 116 miliona eura

Opštine su u 2017. godinu ušle sa ukupnim dugom od 175,7 miliona eura, što zabrinjava, ocijenjeno je na sjednici Zakonodavnog odbora koji je podržao Predlog zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2016. godinu.

Više

NACRT ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Nacrt zakona definiše da odbor direktora nekog društva od javnog interesa obavezno imenuje komisiju za reviziju što je suprotno Zakonu o reviziji, kojim je definisano da je to posao skupštine akcionarskog društva

Nacrt zakona o privrednim društvima nije usklađen sa važećim Zakonom o reviziji ("Sl. list CG", br. 1/2017 - dalje: Zakon), a uz to ne sadrži norme kojima se uređuje odbor za reviziju. To je istakao na konferenciji "Računovodstveni i poreski propisi" član Senata Državne revizorske institucije i profesor Privrednog prava na Univerzitetu Mediteran Branislav Radulović.

Više