Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Usvojen veći broj zakona, među kojima i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku

Devetog dana Četvrte sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini, poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su:

Više

PREDLOG ZAKONA O ZAVRŠNOM RAČUNU BUDŽETA CRNE GORE ZA 2018. GODINU: Za kamate izdvojeno 97,6 miliona eura

Država je za kamate u prošloj godini potrošila 97,6 miliona eura, što je 18 miliona više od plana, navodi se, između ostalog, u Predlogu zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2018. godinu.

Više

PREDLOG ZAKONA O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Sve transakcije koje se sprovode na tržištu biće evidentirane u centralnom IT registru Poreske uprave

Nakon što je Vlada utvrdila Predlog zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, radi efikasnije kontrole tih transakcija, ministar finansija Darko Radunović saopštio je da očekuju modernizaciju, ocjenjujući da će se tim potezom u potpunosti vratiti povjerenje u sistem Poreske uprave.

Više

U PRIPREMI PREDLOG ZAKONA O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU: Utvrđivanje ovog propisa uslovljeno novim Zakonom o javnim nabavkama

Vlada kasni sa utvrđivanjem Predloga zakona o javno-privatnom partnerstvu (JPP) zato što je prethodno potrebno da se utvrdi novi Zakon o javnim nabavkama koji je u finalnoj fazi usaglašavanja sa Evropskom komisijom (EK).

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Gorivo jeftinije od tri do pet centi

Cijene svih vrsta goriva u Crnoj Gori od 11. juna 2019. godine su niže tri do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više