Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MMF U NAREDNE TRI GODINE OČEKUJE POSTEPENI OPORAVAK CG EKONOMIJE

Očekivanja MMF-a su da će se crnogorska ekonomija u 2021. djelimično oporaviti od prošlogodišnje snažne recesije, i da će se tokom naredne dvije-tri godine postepeno vratiti na nivo iz 2019. godine.

Više

ZAKON O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: ISRCG organizuje seminar na temu elektronske fiskalizacije

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore organizuje u utorak, 16. marta sa početkom u 10 časova stručni seminar - webinar na temu primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, kao i implementaciji projekta elektronske fiskalizacije, u cilju blagovremene implementacije ovog zakonskog rješenja i prelaska na novi sistem evidentiranja prometa kod gotovinskih i bezgotovinskih transakcija.

Više

BUDŽETSKO ZAKONODAVSTVO: Crna Gora već 5 godina nema budžetskog inspektora

Iako se Zakon o budžetu svake godine krši, što uredno u izvještajima konstatuje Državna revizorska institucija (DRI), pa su nedozvoljene pomoći i budžetska prekoračenja u trošenju sredstava redovna pojava, država i dalje nema budžetskog inspektora. Ta pozicija osmišljena je kako bi se pojačala kontrola trošenja budžetskih sredstava i provjeravalo da li se namjenski troše zakonski opredijeljena sredstva.

Više

PROSJEČNA ZARADA U JANUARU 530 EURA

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je, prema podacima Monstata, iznosila 530 eura i bila je 0,6 odsto veća u odnosu na decembar prošle godine.

Više