Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 26. septembra 2017. godine sjednica Trećeg vanrednog zasijedanja -Razmatranje Predloga zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata

Sjednica Trećeg vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2017. godini održaće se u utorak, 26. septembra, sa početkom u 11.00 sati.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti

Vlada Crne Gore je na 39. sjednici, održanoj 7. septembra 2017. godine, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti. Predloženim izmjenama je produžen rok opštinama za podnošenje zahtjeva za odobrenje prekoračenja limita, odnosno budžetskog deficita do 15. oktobra tekuće, za narednu godinu, pod uslovom da to prekoračenje ima za cilj finansiranje kapitalnih izdataka. Pored toga, predviđa se da budžet nakon ove izmjene treba da sadrži i maksimalan nivo potrošnje koji je obavezujući za prvu godinu, a indikativan za drugu i treću fiskalnu godinu. Na ovaj način se stvaraju pravne pretpostavke za izbjegavanje značajnih problema u funkcionisanju opština, kao i u cilju obezbjeđenja preglednosti obavezujućeg i indikativnih nivoa budžetske potrošnje.

Više

NACRT ZAKONA O SANACIJI BANAKA: Udruženje banaka smatra da je neophodno smanjiti zacrtano godišnje izdvajanje banaka za fond za sanaciju, čije je formiranje predloženo Nacrtom zakona

Zacrtano godišnje izdvajanje banaka za fond za sanaciju čije je formiranje predloženo Nacrtom zakona o sanaciji banaka treba smanjiti, jer predstavlja novi namet i trošak, ocijenjeno je u Udruženju banaka.

Više

OKRUGLI STOLOVI U OKVIRU JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O RADU U BIJELOM POLJU I PODGORICI

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o radu, poziva zainteresovanu javnost da uzme učešće na Okruglom stolu koji će biti održan u Bijelom Polju, u Hotelu Franca 15. septembra 2017. godine u periodu od 10 do 13h.

Više

OKRUGLI STO ZA IZRADU NACRTA ZAKONA O POSREDOVANJU PRI ZAPOŠLJAVANJU I PRAVIMA ZA VRIJEME NEZAPOSLENOSTI 13. SEPTEMBRA 2017. GODINE

U toku priprema Nacrta zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Više

MISIJA EU O SLOBODI MEDIJA U CG OD 11. DO 14. SEPTEMBRA 2017. GODINE

U Crnoj Gori će od 11. do 14. septembra 2017. godine boraviti ekspertska misija Evropske unije i Savjeta Evrope o slobodi izražavanja i medija, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Više