Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SUTRA STUPA NA SNAGU NOVA ODLUKA O STRUKTURI, BLIŽIM USLOVIMA I NAČINU OTVARANjA I UKIDANjA TRANSAKCIONIH RAČUNA: I maloljetnik može otvoriti transakcioni račun pod određenim uslovima, pečati više nisu obavezni, a ima izmjena i u načinu dostavljanju dokumentacije i zahtjeva za gašenje računa

Građani i preduzeća kod banaka imaju 1.654.515 transakcionih, odnosno računa za uplate, isplate, plaćanja u zemlji i inostranstvu, što je šest odsto više nego na kraju prošle godine, rečeno je Pobjedi iz Centralne banke, koja je protekle sedmice izmijenila i dopunila Odluku o strukturi, bližim uslovima i načinu otvaranja i ukidanja transakcionih računa ("Sl. list CG", br. 48/2014, 24/2016, 14/2017 i 80/2020).

Više

ZAKON O RADU: Preduzetnik ne mora u penziju sa 67 godina

Prestanak radnog odnosa po sili zakona, u smislu godina života i staža osiguranja, ne odnosi se na preduzetnika, odnosno na zaposlenog koji je osnivač ili vlasnik većinskog udjela u tom privrednom društvu i druga lica utvrđena posebnim zakonom, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić. On je u izjašnjenju na inicijativu kojom je Baranin Risto Lekić tražio da Ustavni sud ukine odredbu člana 164 stav 1 Zakona o radu ("Sl. list CG", br. 74/2019), pojasnio da je po ranijem zakonu, radni odnos prestajao svim zaposlenim koji su navršili 67 godina života i 15 godina staža osiguranja, što sada nije slučaj.

Više

U CRNOJ GORI NA KRAJU JULA U BLOKADI BILO 18,5 HILJADA PREDUZEĆA

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke (CBCG), na kraju jula u blokadi bilo 18,54 hiljade preduzeća i preduzetnika, što je 0,13 odsto više nego u junu.

Više

ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: Zbog kršenja zabrane pušenja izrečeno kazni u iznosu blizu 100 hiljada eura

Epidemija Covid-19 nije omela u radu turističke, zdravstvene i sanitarne inspektore Uprave za inspekcijske poslove nadležne za kontrolu primjene novog Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 48/2019 - ispr.) koji su, od početka primjene ovog zakona zaključno sa majem ove godine, zbog utvrđenih nepravilnosti izrekli novčane kazne u ukupnom iznosu od 97.710 eura, saopšteno je Dnevnim novinama iz Uprave.

Više

POČINJU PRIJAVE ZA DOMOVE UČENIKA

Prijave za prijem u domove učenika u šest crnogorskih opština dostavljaju se od sjutra do 21. avgusta.

Više

ZAKON O IZVRŠENJU USLOVNE OSUDE I KAZNE RADA U JAVNOM INTERESU: Za prvih šest mjeseci 120 osuđenika u Crnoj Gori izvršilo je kaznu rada u javnom interesu

Ovaj alternativni vid krivične sankcije, koji je počeo da se primjenjuje prije pet godina donošenjem Zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu ("Sl. list CG", br. 32/2014 i 17/2019) i kazne rada u javnom interesu, uz prosječne troškove za jedan dan koj i osuđeno lice provede u zatvoru, kao i vrijednosti radova koji su obavljeni kroz ovu kaznu, donio je veliku uštedu državnom budžetu, pišu Dnevne novine u svom vikend izdanju.

Više