Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZA OCJENU USTAVNOSTI ZAKONA O IZVRŠITELJIMA NEOSNOVAN

Predlog za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim izvršiteljima ("Sl. list CG", br. 61/2011 i 22/2017) je neosnovan, ocijenio je crnogorski parlament i naveo da osporena odredba nije u suprotnosti sa Ustavom.

Više

MINISTARSTVO NAUKE OBJAVILO JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE UMJETNIKA U PREDSTAVLJANJU REZULTATA NAUČNOISTRAŽIVAČKIH PROJEKATA FINANSIRANIH IZ DRŽAVNOG BUDŽETA NA FESTIVALU „OTVORENI DANI NAUKE“

Ministarstvo nauke ima namjeru da u okviru festivala “Otvoreni dani nauke” koji će se održati od 9 – 11. oktobra 2017. godine realizuje aktivnost promovisanja projekata finansiranih kroz program INVO/HERIC, iz državnog budžeta a posredstvom kredita Svjetske banke.

Više

NACIONALNU SOS LINIJU ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA U PORODICI U JULU POZVALO 269 OSOBA: Servis je dostupan i na albanskom jeziku

Projektni tim Nacionalne SOS linije za žrtve nasilja u porodici obavještava javnost da je u periodu od 1. do 31. jula 2017. godine primljeno ukupno 269 poziva. Od ukupnog broja poziva, 236 (87,73%) uputile su žrtve nasilja u porodici lično, 12 (4,46%) su uputili centri za socijalni rad, 10 (3,71%) centri bezbjednosti, a 6 (2,23%) poziva rođaci.

Više

HRVATSKA IZMIJENILA SPORNI PRAVILNIK: Crnogorski privrednici procjenjuju da su tokom njegove primjene pretrpjeli značajnu štetu

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izmijenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća, i cijena naknade biće ponovo 12 eura.

Više

DRŽAVNI DUG CRNE GORE NA KRAJU JUNA IZNOSIO 2,48 MILIJARDI EURA

Državni dug Crne Gore na kraju juna ove godine je, ne uključujući depozite, iznosio 2,48 milijardi eura ili 62,75 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Više

ŠKOLSKA GODINA POČINJE 4. SEPTEMBRA

Ministarstvo prosvjete je donijelo Školski kalendar za 2017/2018. godinu, prema kojem nastavna godina počinje u ponedjeljak 4. septembra 2017. godine, a završava se u srijedu, 13. juna 2018. godine.

Više

ŠKOLSKI UDŽBENICI U PRODAJI U DRUGOJ POLOVINI AVGUSTA: Cijene iste kao i prošle godine, omogućena i kupovina na rate

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva - Podgorica preduzima sve kako bi i ove godine udžbenici bili odštampani na vrijeme, kazali su iz Zavoda.

Više