Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ŠKOLSKI UDŽBENICI U PRODAJI U DRUGOJ POLOVINI AVGUSTA: Cijene iste kao i prošle godine, omogućena i kupovina na rate

11.08.2017.


Zavod za udžbenike i nastavna sredstva - Podgorica preduzima sve kako bi i ove godine udžbenici bili odštampani na vrijeme, kazali su iz Zavoda.

Određene procedure, dodaju, su u toku i očekuje se da će biti završene u planiranom roku, kako bi i štampa tih udžbenika bila završena na vrijeme i udžbenici bili spremni za početak školske 2017/2018. godine.

Iz Zavoda su rekli da je planirano da ovogodišnja distribucija udžbenika prema knjižarama, za školsku 2017/2018 godinu, počne u drugoj polovini avgusta, tako da ih građani mogu očekivati u prodaji u tom terminu.

Što se tiče kompleta knjiga za predstojeću školsku godinu, kazali su, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva - Podgorica je izvršio sve aktivnosti kako bi obezbijedio sve knjige, prije samog početka školske godine, za cjelokupnu školsku populaciju, što je, podsjećaju, i njegov primarni zadatak.

Pojedinačne cijene udžbenika su na prošlogodišnjem nivou, ističu iz Zavoda.

Napominju i da je Zavod sa zainteresovanim Sindikalnim organizacijama u zemlji potpisao Ugovore kojim je omogućena kupovina na rate njihovim članovima, pa se u maloprodajnim objektima Zavoda može kupovati na rate preko kartica koje to omogućavaju.

"Takođe, u duhu olakšica kupovine školskog pribora u knjižarama Zavoda za udžbenike, građani će za svaki kupljeni komplet udžbenika dobiti na poklon po dvije sveske iz kolekcije Naše sveske sa motivima najljepših crnogorskih pejzaža i istaknutih sportista naše države," zaključuju u saopštenju.


IZVOR: Vijesti, 10.08.2017.


Naslov: Redakcija