Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA: Nezakonito reklamiranje ljekova i hrane za bebe u zdravstvenim ustanovama u državnom vlasništvu, koje su obveznici primjene Zakona

Većina zdravstvenih ustanova, počev od domova zdravlja, u čekaonicama i holovima reklamira proizvode za dojenje beba, kašice, razne terapije protiv bolova, kao i aparate za mjerenje pritiska i šećera u krvi, iako je to zakonom zabranjeno. Iz Ministarstva zdravlja su odgovorili da u zdravstvenim ustanovama nije dozvoljeno reklamiranje proizvoda za dojenje i kašica za bebe. Prema riječima roditelja, nerijetko im pedijatri i ljekari nude samo određene terapije i zamjensku ishranu za djecu, predstavljajući flajere i uputstva, što je takođe favorizovanje određenih proizvođača.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA: Trgovac u obavezi da potrošaču na računu iskaže ne samo koliki je trenutni račun, već i dugovanja i zastareli dug

Građani Crne Gore više neće biti uslovljavani da plate dugove starije od dve godine da bi im se priključila voda ili struja, predviđa se Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača koji je utvrdila Vlada.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TAJNOSTI PODATAKA: Biće obrisana odredba kojom se propisuje mogućnost da se tajnom proglase podaci čijim bi otkrivanjem nastupile ili mogle nastupiti štetne posljedice za ostvarivanje funkcije organa

Ministarstvo odbrane izbrisaće iz Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka spornu odredbu kojom se propisuje mogućnost da se tajnom proglase podaci čijim bi otkrivanjem nastupile ili mogle nastupiti štetne posljedice za ostvarivanje funkcije organa.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva bez promjene

Cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste naredne dvije sedmice, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.Cijene eurosupera 95 i 98 iznosiće u narednih 15 dana 1,32 eura, odnosno 1,36 eura.

Više