Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILA POLITIČKOG OGLAŠAVANJA NA DRUŠTVENOJ MREŽI FACEBOOK POČELA DA SE PRIMJENJUJU I U CRNOJ GORI

Facebook je najavio proširenje novih pravila koja se odnose na političke oglase u 32 zemlje svijeta, među kojima je i Crna Gora. Svi politički oglasi u Crnoj Gori moraju proći autorizaciju oglašivača i moraju da sadrže informacije ko je platio oglas (“Paid for by” disclaimer). Ovo se odnosi na bilo koji oglas koji:

Više

SUD DONIO PRESUDU KOJOM ZAUZIMA STAV DA BANKE OD KLIJENTA MOGU DA NAPLATE SAMO STVARNE TROŠKOVE KOJE SU IMALI PRILIKOM OBRADE KREDITA: Njih moraju jasno da ih dokažu prikažu klijentu, a ne da ih naplaćuju u fiksnom procentu

Banke od klijenta mogu da naplate samo stvarne troškove koje su imali prilikom obrade kredita i moraju jasno da ih dokažu i prikažu klijentu, a ne da naplaćuju neostvarene troškove kao fiksni procenat od jedan odsto iznosa kredita, poruka je iz presude Osnovnog suda u Podgorici.

Više

MUP CRNE GORE DONIO NAREDBU KOJOM JE ZABRANJENA PRODAJA I UPOTREBA PETARDI

Petarde u Crnoj Gori odlaze u istoriju. Na osnovu analize koju je uradila radna grupa sačinjena od predstavnika ministarstava unutrašnjih poslova i zdravlja i Uprave policije – 30. jula donešena je naredba o zabrani prodaje i upotrebe petardi.

Više

DRŽAVNA IZBORNA KOMISIJA USVOJILA PREPORUKU KOJOM SE GRAĐANIMA ZARAŽENIM KORONAVIRUSOM USKRAĆUJE PRAVO GLASANJA NA IZBORIMA

Ono što je najviše zaokupljalo pažnju, kako DIK-a, tako i javnosti, bilo je pitanje kako će glasati osobe oboljele od Kovid-a 19.

Više

INTERVJU SA DIREKTOROM PORESKE UPRAVE CRNE GORE: PU čini sve napore da primjena Zakona o elektronskoj fiskalizaciji krene od 1. januara.

Poreska uprava (PU) je u ovoj godini raskinula 160 ugovora o reprogramu, odložila naplatu 45 miliona eura shodno uredbi Vlade i uputili Privrednom sudu 75 predloga zauvođenje stečaja, kazao je u intervjuu za Dan direktor te institucije Miomir M. Mugoša.

Više

REGIONALNI AVIOPREVOZNICI IZGUBILI PREKO 100 MILIONA EURA

Preostali nacionalni avioprevoznici iz bivše Jugoslavije trebalo bi ove godine da objave rekordne gubitke zbog pandemije koronavirusa, čija se procjena kreće do 100 miliona eura.

Više

USTAVNI SUD OBJAVIO JAVNI POZIV ZA IZBOR DVOJE SUDIJA

Za sudiju Ustavnog suda bira se osoba iz reda istaknutih pravnika koja ima najmanje 40 godina i 15 godina radnog staža u pravnoj struci.

Više