Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA: Trgovac će biti obavezan da na računu iskaže ne samo trenutni račun nego i eventualna dugovanja i zastarjeli dug, koji prelazi dvije godine. Takođe treba da se navede i kolike su kamatne stope koje potrošač treba da plati

Vlada Crne Gore utvrdila je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, kojim će nivo njihove zaštite biti isti kao u članicama Evropske unije, a poboljšaće se i regulacija po pitanju usluga od javnog interesa.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O UPRAVLJANJU OTPADOM: U planu zabrana upotrebe jednokratnih plastičnih proizvoda

Direktiva EU 2019/904 Evropskog parlamenta i Vijeća od 5. juna 2019. godine o smanjivanju uticaja određenih plastičnih proizvoda na životnu sredinu biće prenesena u pravni sistem Crne Gore, potvrđeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Više

PRAVILNIK O BLIŽIM USLOVIMA U POGLEDU UREĐENOSTI I OPREMLJENOSTI, VRSTAMA I USLOVIMA KORIŠĆENJA KUPALIŠTA NA MORU: Morsko dobro ukazuje da je nakon 17 časova naplata plažnog mobilijara zabranjena

Morsko dobro je uz saglasnost zakupaca plaža od ove godine, kao ugovorenu odredbu, uvrstilo stavku da se plažni mobilijar ne naplaćuje poslije 17 sati.

Više

UPRAVA CARINA: U prvih šest mjeseci 2019. godine od akciza na cigarete naplaćeno 19,8 miliona eura

Uprava carina je u prvih šest mjeseci ove godine na račun akciza na cigarete naplatila 19,8 miliona eura i tako premašila naplatu iz istog perioda prošle godine.

Više