Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SOCIJALNOJ I DJEČJOJ ZAŠTITI: Majke sa troje i više djece traže da Ustavni sud povuče Zakon i najavljuju radikalne mjere ako do toga ne dođe. Iz Suda navode da odluka o naknadama nije prioritet

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece koje protestuju ispred Skupštine Crne Gore, poručile su da će preduzeti radikalne mjere, ako Ustavni sud do kraja sedmice ne povuče Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti ("Sl. list CG", br. 1/2017) kojim su im smanjene naknade, sa 336 na 264 eura i sa 192 na 144 eura.

Više

MONSTAT: Inflacija u januaru 2017. godine 0,5 odsto

Mjesečna inflacija u januaru 2017. godine, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena (HICP), iznosila je 0,5 odsto, pokazuju podaci Monstata. "Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena goriva i maziva, povrća, električne energije, usluga smještaja, čvrstih goriva, mlijeka, sira i jaja", navodi se u saopštenju Monstata.

Više

POMORCI PONOVO NA BIJELOJ LISTI EU

Evropska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) ovih dana će izdati novu bijelu listu na kojoj će biti i Crna Gora, saznaje Udruženje pomorskih kapetana Crne Gore. Član upravnog odbora Udruženja kapetan Janko Milutin napominje da su se naši pomorci našli na crnoj listi Evropske unije zbog nepraćenja i neispunjavanja propisanih standarda obrazovanja i obuke.

Više

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE MLADIM PČELARIMA POČETNICIMA ZA 2017. GODINU: Rok za prijavljivanje na javni poziv je 10. april 2017. godine

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija, nastavlja sa podsticajima mladim ljudima u sektoru pčelarstva. U skladu sa agrobudžetskom linijom za 2017. godinu - Program unapređivanja pčelarstva, objavljen je Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku za mladog pčelara početnika za 2017. godinu.

Više