Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POMORSKU AGENTURU UREDITI ZAKONOM: Neophodno je standardizovati poslovanje pomorskih agenata i učiniti ga transparentnim, uz obavezno licenciranje onih koji žele da se bave tim poslom

Djelatnost pomorske agenture neophodno je urediti zakonom, standardizovati poslovanje pomorskih agenata i učiniti ga transparentnim, uz obavezno licenciranje onih koji žele da se bave tim poslom, ocijenjeno je na sjednici Odbora udruženja saobraćaja i pomorstva Privredne komore.

Više

ODLUKA O IZVJEŠTAJIMA KOJI SE DOSTAVLJAJU CENTRALNOJ BANCI CRNE GORE O PLATNOM PROMETU: Izvještaje o platnom prometu moraće da podnose platne institucije i institucije za elektronski novac sa sjedištem u Crnoj Gori

Pored banaka od sada će Centralnoj banci izvještaje o platnom prometu morati da šalju platne institucije i institucije za elektronski novac sa sjedištem u Crnoj Gori, rečeno je iz Centralne banke.

Više

AGENCIJA ZA MIRNO RJEŠAVANJE RADNIH SPOROVA: Tokom 2017. godine žalbe zaposlenih na neisplaćene naknade, rad noću i za vrijeme praznika

Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova tokom 2017. podnijeto je oko 2.000 predloga, što je za oko 78 odsto manje u odnosu na 2016. godinu. Individualni sporovi su se najčešće odnosili na neisplaćene naknade, prekovremeni rad, rad noću, rad u dane državnih i vjerskih praznika.

Više

PORESKA UPRAVA: Tokom 2017. godine utvrđene korekcije u iznosu od preko 56 miliona eura

Poreski inspektori su za 11 mjeseci prošle godine izvršili 2.220 paket kontrola i utvrdili korekcije u iznosu od preko 56 miliona eura, u najvećem dijelu po osnovu poreza i doprinosa na zarade i PDV, ukazao je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Više