Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VRHOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Glavnom tužiocu istekao mandat, te se ova institucija nalazi u v.d. stanju

Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću 7. oktobra 2019. godine istekao je mandat, a s obzirom na to da se niko nije prijavio na konkurs koji je raspisan u avgustu, ova institucija od 8. oktobra je u takozvanom v.d. stanju.

Više

ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: Za mjesec i po dana naplaćeno preko 15.000 eura kazni zbog pušenja u zatvorenom

Od kada je 14. avgusta u Crnoj Gori stupio na snagu novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 48/2019 - ispr.), kojim se strogo zabranjuje pušenje u zatvorenom, naplaćeno je 15.220 eura kazni, ukazali su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Više

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Ministarstva javne uprave

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Ministarstva javne uprave za 2018. godinu i na usklađenost poslovanja sa propisima.

Više

PROBLEM SA VLASNICIMA STAMBENIH JEDINICA KOJI PO POVLAŠĆENIM USLOVIMA PREPRODAJU I IZDAJU STANOVE: Obavezati vlasnika da u stanu živi najmanje pet godina

Zaposleni u prosvjeti, zdravstvu, bezbjednosnim institucijama, odbrani imaju svoje stambene zadruge i svojim zaposlenima daju stanove po povlašćenim uslovima. Cijene kvadrata stana su u prosjeku oko 650 eura, a da li vlasnici prodaju te stanove po skupljim cijenama ili ih izdaju-pitanje je za direktore zadruga. Oni su ukazali da ima takvih slučajeva, ali i da je to sistemski problem na koji ne mogu da utiču.

Više