Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ADVOKATSKA KOMORA CG: MUP, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo pravde u vrhu su ljestvice, gdje je država platila milionske troškove jer je izgubila postupke sa zaposlenima. U nekim slučajevima tužbe su vrijedjele manje nego sudski troškovi, pa su resorni ministri naložili utvrđivanje odgovornosti za to, adresirajući je i na advokate

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović rekao je da razumije bijes pojedinih ministara prema advokatima u sporovima gdje je država platila velike sudske troškove po tužbama zaposlenih, ali da je ključno pitanje ko im je dao šansu za to i nije štitio interes države.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SOCIJALNOJ I DJEČJOJ ZAŠTITI: Civilni sektor nezadovoljan Nacrtom zakona, nijesu dobili odgovore na pitanja, niti im je ostavljeno vrijeme za predloge

Tri sata diskusije bez rezultata, bezuspješna nastojanja civilnog sektora da javna rasprava bude produžena i izostanak opozicije, rezime je javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Više

CIGARETE I ALKOHOL SKUPLJI OD 1.JULA 2017. GODINE

Cigarete i alkohol biće skuplje od 1. jula 2017. godine jer Vlada planira da od tada važe nove veće akcize na ove proizvode.

Više