Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ADVOKATSKA KOMORA CG: Kreirane preporuke za unapređenje prava djece

Sagledavši aktuelnu sudsku praksu, multidisciplinarna Komisija je sačinila Analizu porodično-pravnih predmeta, u kojima se odlučivalo o pravima i interesima djece i kreirala preporuke za unapređenje iste, te pripremila Analizu o primjeni pojedinih instituta krivičnog prava, koji su u cilju zaštite ličnosti maloljetnika, sa preporukama kako obezbijediti postupanje nadležnih organa na način koji neće ugroziti integritet djeteta, ukazali su iz Advokatske komore Crne Gore.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG BROJA DOZVOLA ZA PRIVREMENI BORAVAK I RAD STRANACA ZA 2021. GODINU: Utvrđena godišnja kvota u ukupnom broju od 20.454 dozvola

U skladu sa Zakonom o strancima ("Sl. list CG", br. 12/2018 i 3/2019), donijeta je Odluka o utvrđivanju godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca za 2021. godinu, kojom je utvrđena godišnja kvota u ukupnom broju od 20.454 dozvola.

Više

DODIJELJENO 49,32 MILIONA EURA DRŽAVNE POMOĆI

Prošle godine dodijeljena je državna pomoć u iznosu od 49,32 miliona eura - podaci su iz godišnjeg izvještaja o dodijeljenoj državnoj pomoći koji je pripremila Agencija za zaštitu konkurencije (AZK), a usvojila Vlada.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Likvidna sredstva u septembru 966,3 miliona eura

Prosječna likvidna sredstva banaka u septembru su iznosila 966,3 miliona eura, što je 3,5 odsto manje nego u avgustu.

Više