Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA CG: Kreirane preporuke za unapređenje prava djece

08.12.2020.


Sagledavši aktuelnu sudsku praksu, multidisciplinarna Komisija je sačinila Analizu porodično-pravnih predmeta, u kojima se odlučivalo o pravima i interesima djece i kreirala preporuke za unapređenje iste, te pripremila Analizu o primjeni pojedinih instituta krivičnog prava, koji su u cilju zaštite ličnosti maloljetnika, sa preporukama kako obezbijediti postupanje nadležnih organa na način koji neće ugroziti integritet djeteta, ukazali su iz Advokatske komore Crne Gore.

Predstavnici Komisije za implementaciju Projekta promocije instituta pružanja pravne pomoći po mjeri djeteta upoznali su, predsjednicu Vrhovnog suda, Vesnu Medenicu, sa ključnim ishodima svog dosadašnjeg angažmana.

Iz Advokatske komore su naglasili da je Komisija sačinila Analizu porodidno-pravnih predmeta, u kojima se odlučivalo o pravima i interesima djece i kreirala preporuke za unapređenje iste.

Projekat se realizuje u okviru inicijative "Jednak pristup pravdi za djecu", koju zastupa Ministarstvo pravde, uz tehničku podršku UNICEF-a i finansijsku pomoć Vlade Kraljevine Norveške, dok je realizacija povjerena Advokatskoj komori Crne Gore, u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.12.2020.


Naslov: Redakcija