Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MEP: Objavljen Radni dokument Evropske komisije o trenutnom stanju u poglavljima 23 i 24

Ministarstvo evropskih poslova, uz saglasnost Evropske komisije, objavljuje Radni dokument Evropske komisije o trenutnom stanju u poglavljima 23 i 24, u cilju kvalitetnog i sveobuhvatnog informisanja javnosti o procesu pristupanja Crne Gore EU.

Više

EK SMATRA DA JE U CG NEOPHODO JAČANJE NEZAVISNOSTI PRAVOSUĐA

Zakonodavne reforme u pravosuđu su završene i potrebno je u potpunosti sprovesti zakone koji su usmjereni na jačanje nezavisnost i nepristrasnosti te oblasti, navodi se u radnom dokumentu Evropske komisije o trenutnom stanju u poglavljima 23 i 24, koje je objavilo Ministarstvo evropskih poslova.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG BROJA DOZVOLA ZA PRIVREMENI BORAVAK I RAD STRANACA ZA 2018. GODINU: Strancima 18.185 dozvola za rad

Vlada je utvrdila godišnju kvotu za 2018. u ukupnom broju od 18.185 dozvola za privremeni boravak i rad stranaca.

Više

UREDBA O SUBVENCIJAMA ZA ZAPOŠLJAVANJE ODREĐENIH KATEGORIJA NEZAPOSLENIH LICA: Povlastice poslodavcima produžene do kraja 2018. godine

Uredba o subvencijama za zapošljavanje određenih kategorija nezaposlenih lica ("Sl. list CG", br. 80/2015 i 77/2016 - dr. uredba) primjenjivaće se i tokom 2018. godine.

Više

ODRŽAN OKRUGLI STO O UNAPREĐENJU IZDAVAČKE DJELATNOSTI CRNE GORE

Okrugli sto o unapređenju izdavačke djelatnosti Crne Gore održan je u Ministarstvu kulture. Pored predstavnika izdavačkih kuća u raspravi su učestvovali i predstavnici pravnih subjekata kojima izdavaštvo nije primarna djelatnost, kao i predstavnici institucija kulture.

Više

OD EBRD-A 40 MILIONA KREDITA ZA PUTEVE

Ugovor o kreditu za realizaciju projekta rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Crnoj Gori, u iznosu od 40 miliona eura potpisali su ministar finansija Drako Radunović i šef Kancelarije EBRD-a u POdgorici, Jap Sprej.

Više